Wiek: 25. Wzrost:183cm. Waga biezaca: 76kg. Waga w najlepszej formie: 88kg. Waga poczatkowa: 64kg. Lapka:36cm. Staz:3 Lata. Idea treningu: Zostal mi ostatni etap wypalenia nalezytego ABSA i przywrocenia jego na swoje miejsce. Po ciezkich masowcach tluszczyk naplynal z roznych stron, w wyniku czego zatracilem swa wystawna definicje. Tym razem, [...]
No właśnie, minced beef to coś z czym większość ćwiczących w UK się spotkała - mielona wołowina dostępna w większości supermarketów w bardzo kuszącej cenie ok. 2 funtów za kilogram. Etykiety mówią, że ma to to średnio 20 g białka i ok. 15-22 g tłuszczów, ilości węgli są znikome, smak, po odpowiednim przygotowaniu, także jest ok. Jakie są Wasze [...]
W tesco jest mięso mielone z szynki 7% tłuszczu i mielona wołowina również 7%. Skoro w 100 g jest 7g tłuszczu to wydaje się całkiem sensownym wyborem. Ile białka to może miec, z 20g? W ogóle to dobry wybór czy jakiś straszy syf?
Panie i Panowie pozwalam sobie umieścić na forum treść dłuższego artykułu pióra Arnolda Schwarzeneggera o bardzo intensywnym trenigu na mase i siłe. Artykuł jest w moim posiadaniu od ponad 10 lat czyli od czasu kiedy zainteresowałem się kulturystyką. Daty powstania nie potrafię podać bezpośredni. Redagując tekst do prezentacji na forum w dziale [...]
[...] bez dodatku tłuszczu i pieczone w folii. Spośród wędlin, wyrobów wędliniarskich i konserw mięsnych dozwolona jest tylko chuda szynka, polędwica oraz szynka konserwowa (nie mielona) i cielęcina w galarecie. Drób dozwolony w tej diecie to chude kury, kurczęta, indyki i gołębie. Można z nich sporządzać potrawy gotowane, w galarecie z [...]
Nie znalazłem na sfd żadnego artykułu o przyprawach więc może ten się przyda, art nie jest moim dziełem :), pochodzi ze strony: http://ziolaiprzyprawy.w.interia.pl all rghts reserved (R) :) Człowiek pragnie spożywać żywność o różnorodnym smaku i zapachu. W celu nadania jej pożądanych cech smakowo-zapachowych od wieków używał, najczęściej [...]
[...] = 150g chleba razowego) b - żródła białek mogą być takie: - pierś z kurczaka w całości (gotowana, smażona na teflonie, pieczona w piekarniku lub mikrofali) - pierś kurczaka mielona (ugotowana lub upieczona w formie klopsów) - pierś indycza (gotowana, smażona na teflonie, pieczona w piekarniku lub mikrofali) - pierś indycza mielona (ugotowana lub [...]
Na początek Jest to fragment pewnej ksiązki, artykuł ten znalazłem w internecie, po zkorzystaniu z wyszukiwarki na forum zobaczyłem że art juz istnieje,a więc małe odświerzenie dla tych którzy nie widzieli lub chcą sobie poczytac jeszcze raz ,a może akurat sie przyda komuś kto nie widział(początkujacy). Materiał ma ogromny [...]
Na początek Jest to fragment pewnej ksiązki, artykuł ten znalazłem w internecie, po zkorzystaniu z wyszukiwarki na forum zobaczyłem że art juz istnieje,a więc małe odświerzenie dla tych którzy nie widzieli lub chcą sobie poczytac jeszcze raz ,a może akurat sie przyda komuś kto nie widział(początkujacy). Materiał ma ogromny [...]
bardzo interesujący artykuł z ,, Kulturystki ". Podstawowy skład diety przedstartowej 1. Z asortymentu używanych produktów wyłączyć wszystkie produkty mleczne. Zalecenie to jest na pierwszy rzut oka kontrowersyjne, bowiem w okresie diety przedstartowej zwykło się przede wszystkim używać koncentratów proteinowych, z których 99% produkowanych jest [...]
PROBLEM NIEDOWAGI Mimo że każdy początkujący kulturysta stoi przed problemem zwiększenia wagi i wymiarów mięśniowych, większość czyni zadowalające postępy bez potrzeby specjalnej pomocy. Ale co z tzw. “wolno zwiększającymi wagę"? Przyjrzyjmy się kilku powodom, które utrudniają zwiększenie wagi i budowę wymiarów mięśniowych. Wiele czynników może [...]
[...] i sztucznych dodatków. Dotyczy to nie tylko mięs, ale również innych produktów. Najbardziej wskazane są: cielęcina, baranina, wołowina, jagnięcina, wątroba, wołowina mielona, mięso jelenia, serce 2. Ryby i owoce morza: halibut, aloza, biały okoń, makrela, morszczuk, łosoś, pstrąg tęczowy, ryba miecz, sardynka, sola, szczupak, [...]